icon gallery

Velkommen til Automatiseringsnettverket i Midt-Norge

Automatiseringsnettverket er en samarbeidsarena som skal bidra til å styrke midtnorsk industris konkurransekraft gjennom økt bruk av automatisering

Les mer om oss her

Nettverkets Hurtigruteseminar

Nettverkets Hurtigrutearrangement sammen med IFEA region Midt-Norge ble en knallsuksess! Over 40 deltakere fra ulike bedrifter deltok på en flott seilas t/r Trondheim – Rørvik i et fantastisk vårvær.

Trønderkysten viste seg fra sin beste side, mens turdeltakerne koste seg i «Trollfjords» storsal med faglig underholdning på høyt nivå. Seminaret ble innledet med Hurtigrutas maritime direktør, Tor Geir Engebrektsen som tok oss igjennom den 120årige historien, frem til dagens kommersielle spissing. 2500 personer er ansatt i et av Norges sterkeste merkevarer sett med utenlandske øyne. Det ingen tvil om at nordlys kan selge og bidra til verdiskapning langs norskekysten.

De nyere hurtigrutene har alle dieselelektrisk fremdriftssystem, noe Siemens presenterte på en god måte. Under ettermiddagens omvisning fikk vi s styresystemet for skipets fremdriftssystem.

Fremtiden ser lys ut, også for Glamox som argumenterte godt for mulige besparelser med led belysning kontra tradisjonell. God belysning øker produktiviteten, og legger grunnlag for økt resultat på bunnlinja med potensielle besparelser i strømutgiftene. 

Reinertsen fortalte hvordan kontrollrommet på Heidrun plattformen planlegges modernisert, med en 12,3 meter lang skjerm, satt opp ved hjelp av 17 prosjektorer. Et slikt kontrollrom vil sette standarden for videre modernisering av kontrollrom, i hvert fall i oljeindustrien.

Festo rundet av det hele med sitt innlegg de kalte «automasjon for dummies». Der viste de hvordan automatisert utstyr kan styres via internett, eksempelvis når det gjelder slaglengden til en sylinder.

Etter den faglige delen ble kvelden avsluttet med middag over Folla, og bytte av båt i Rørvik, for retur tilbake til Trondheim.